FIAC Başlıyor!

/

1974 yılında Paris’te kurulan FIAC’ın, 46. Edisyonu için, Grand Palais ve Petit Palais’de çağdaş sanat galerilerini, koleksiyonerler, küratörler, kültür-sanat kurumları ve sanatseverler ile buluşturuyor. 1900 yılındaki Dünya Fuarı’nda kurulan, Avrupa’nın en büyük cam çatılı tarihi binası Palais de Tokyo, her yıl 1.5 milyonu aşkın ziyaretçiyi çağdaş sanat etkinliklerinde ağırlıyor. Aynı fuarda inşa edilmiş Petit Palais ise 1902 yılında Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris’ye çevrildi.


Fuar, her yıl 75.000’i aşan ve 66 farklı ülkeden gelen ziyaretçiyi ağırlıyor. Japonya, İran, Güney Kore, Almanya ve Birleşik Arap Emirliği’nin içinde bulunduğu 29 farklı ülkeden, 199 galerinin yer alacağı fuarda, David Altmejd, Georg Baselitz, Tracey Emin, Theaster Gates, Mona Hatoum, Imi Knoebel, Jannis Kounellis, Ibrahim Mahama ve Magnus Plessen gibi sanatçıların eserleri gösterilecek. Bu yılki Seçim Komitesi,  Art: Concept Paris’den Olivier Antoine, Marcelle Alix Paris’den Isabelle Alfonsi, Galerie Buchholz Berlin’den Daniel Buchholz, Neue Alte Brücke Frankfurt’tan Mark Dickensen ve Zero…  ve Milano’dan Paolo Zani’den oluşuyor. FIAC’ın 2009’dan beri sponsoru olan Galeries Lafayette grubu, her yıl büyümeye çalışan ve 10 yılın altında olan 10 çağdaş galeriyi seçiyor ve FIAC’a katılması için destekliyor.

İlginizi çekebilir:  Kerem Ağralı'nın Et cor natura/ Doğanın Kalbi Sergisi Bozlu Art Project'te

Kapsamlı kamusal programı ile daha geniş bir izleyiciye ulaşmak isteyen FIAC, bu yıl da FIAC Projects, FIAC Hors les Murs ve FIAC Programmes’ı düzenliyor. FIAC Projects, her yıl farklı bir küratörün eşliğinde Petit Palais ve Grand Palais’nin çevresinde yaklaşık 40 heykeli ve yerleştirmeyi sergiliyor. FIAC Hors les Murs, sanatseverleri, Paris’in en prestijli mekânlarından, Tuileries Gardens, Place Vendôme, Place de la Concorde, ve Musée national Eugène Delacroix’da sergilenen yerleştirmeleri görmeye davet ediyor. FIAC Programmes’ı ise, fuar boyunca, arzu edenlerin ücretsiz olarak katılabileceği performansları (Parades for FIAC), konferansları (Conversation Room) ve sanatçıların film gösterimlerini (Cinéphémère) düzenliyor.

17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında.

Biletler için: https://shop.fiac.com/en/ticketing/products/admissions.htm

Previous Story

Heykel Sanatının Tarihsel Evrimi

Next Story

”Avni Lifij. Çağının Yenisi” Sergisi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.